Korting op domeinnamen

Registreer uw unieke domeinnaam goedkoper

Een professioneel ondernemer grijpt alle mogelijkheden aan om zich te onderscheiden van de concurrenten uit hetzelfde vakgebied. Soms voldoet u aan alle eisen om een opdracht binnen te halen, maar gaat de voorkeur toch uit naar een ander bedrijf. Dat is een gemis voor een onderneming die misschien zelfs de beste kandidaat blijkt te zijn. Het loopt vaak mis doordat ze net niet dat beetje extra geven om op te vallen. Veel verschillende factoren bepalen welke ondernemingen lekker lopen en welke zich bijvoorbeeld onvoldoende presenteren op hun website. Een vlammende domeinnaam geeft u die doorslaggevende duw in de rug om uw zichtbaarheid te vergroten.

Laat uzelf zien

De nieuwste bedrijven kwamen op de markt toen een begrip als domeinnamen al lang en breed bestond. Maar van de vele ondernemingen met een langere staat van dienst vraagt dit digitale tijdperk een bepaald soort flexibiliteit. Zij moeten het wereldwijde web en sociale media een plek geven binnen hun bedrijf zonder af te weken van hun identiteit. Voor iedere ondernemer geldt dat zichtbaarheid ze een sleutel tot succes geeft. Tegenwoordig is een eigen domein op het internet daar niet meer bij weg te denken. Een goede naam vertelt ook aan mensen die u nog niet zo goed kennen kort en krachtig waar u voor staat.

Website als visitekaartje

Zoeken naar de geschikte naam voor de webpagina begint bij de kern van uw onderneming. Daarbij helpt het om u af te vragen wat u wilt bereiken en welke unieke service of diensten u levert. In principe komt dat al naar voren in bedrijfsnamen, maar die zijn niet altijd precies hetzelfde al de domeinnamen. U maakt nu de vertaalslag naar internet waar andere voorwaarden bepalen wat werkt. Met de naam van uw bedrijf in het achterhoofd en een frisse blik start het denkwerk voor de titel van de webpagina.

Unieke verkooppunten uw domeinnaam.

Wie opvalt maakt wat los bij de websitebezoekers waardoor ze u sneller weten te vinden dan normaal gesproken. Ook op het internet geldt dat u maar een enkele kans krijgt om een eerste indruk achter te laten op een klant. Een eigen domein geeft u een perfect podium om duidelijk te maken waarom klanten of mogelijke opdrachtgevers bij uw onderneming aan het beste adres staan. Een toepasselijke maar memorabele naam ligt goed in het geheugen. Daarnaast biedt de website alle ruimte om ze van meer informatie te voorzien en om met elkaar in contact te komen.

Controle op beschikbaarheid

Bij het eerst bedrijf ligt het al voor de hand op welke naam de keuze valt, terwijl het bij de volgende ondernemer langer duurt voor ze het weten. Hoe dan ook valt het aan te raden om snel te kijken of de naam nog beschikbaar is als u er uit bent. Deze eenvoudige maar belangrijke check bespaart u in een later stadium veel tijd en energie. Het heeft altijd zin om de proef op de som te nemen ter bevestiging dat niemand de naam op dit moment nog in gebruik neemt en om misverstanden te voorkomen.

Korting van harte welkom

Tijdens een controle blijkt het tegen te zitten omdat een andere onderneming de beoogde naam al heeft genomen. In die situatie komt een meevaller als geroepen. Gelukkig kunt u op het registreren van de naam ook korting krijgen en zo geld besparen. Het is slim om nu alvast het geld verstandig te besteden, want dit is nog maar het begin. Na de registratie bent u nog druk genoeg met het opzetten en het onderhouden van de pagina’s, dus een financieel voordeel pakt nooit verkeerd uit. Logisch toch om deze korting te nemen?

Definitieve en belangrijke uitgave

Zodra blijkt dat de naam dubbelt met die van een andere organisatie dan zult u een nieuwe optie moeten bedenken en deze opnieuw controleren. Vroeger of later bent u er uit en breekt het moment van de officiële naamregistratie aan. Hierna gaat de webpagina definitief de lucht in en hoort het webadres exclusief uw bedrijf toe. Het spreekt voor zich dat u deze stap zo soepel mogelijk wilt laten lopen. Het proces stopt namelijk nog niet bij de naamkeuze. De registratie maakt uw internetplannen zichtbaar voor de buitenwereld. Dit verdient het om in te investeren, maar natuurlijk niet tegen elke prijs. Vandaar dat korting op uitgerekend deze aankoop altijd in de smaak valt.

Zo uitgebreid als gewenst

Niet voor iedere ondernemer pakken dezelfde voorwaarden het voordeligst uit. Het speelt een grote rol hoe uitgebreid u de registratie in gedachten heeft. Veel aanbieders geven de mogelijkheid om er allerlei extra diensten bij te nemen. Sommige bedrijven wensen bijvoorbeeld een uitgebreider webadres met veel hyperlinks om op door te klikken. Bij bepaalde aanbieders zit dat al in een pakket. Een andere instelling kiest ervoor om het puur bij de registratie zelf te houden en regelen de aanvullende zaken op hun eigen manier. Alleen u weet waar uw eigen internetbehoeftes liggen.

Betrouwbare aanbieders herkennen

Een goede samenwerking komt alleen van de grond als u een geschikte aanbieder vindt voor de registratie. Vele webadressen als domeinregistratie.nl proberen u voor zich te winnen, maar dat maakt ze nog niet meteen de beste kandidaat. Navragen van ervaringen in uw eigen netwerk blijft de beste methode om de proef op de som te nemen. Deze contacten kent u al uit het verleden en dat maakt het waarschijnlijker dat de informatie die ze geven ook klopt. Uiteraard kunt u altijd nog zelf toetsen of de aanbieder transparant over komt en de tarieven redelijk zijn.

Respect voor andere bedrijven

Inmiddels heeft u al gelezen dat de naam van uw site niet overeen mag komen met die van een andere organisatie, instelling, enzovoort. Aan die voorwaarde valt nog wat toe te voegen. Want zonder een titel of naam letterlijk over te nemen, kunt u een mede-ondernemer toch schade aanbrengen. Het is belangrijk om ook in gedachten te houden dat uw naamkeuze niet kwetsend over komt. Een vastgelegd webadres moet dus volledig uniek zijn en ten alle tijden respectvol blijven tegenover andere bedrijven of personen in de maatschappij.

Verhouding prijs en tijdsduur

Met het vooruitzicht op korting loont het om er een simpel rekensommetje op los te laten voordat u de domeinregistratie betaalt. Naast de kwaliteit en het aanbod van de aanbieder houdt u ook rekening met de kosten. Het valt niet altijd mee om die aanbieders te vergelijken omdat ze er andere voorwaarden op nahouden. Bij de een betaalt u per jaar, terwijl de volgende aanstuurt op een maandtarief. Dankzij wat rekenwerk komt u er snel genoeg achter bij welke aanbieder u het minste geld kwijt bent. Die kennis maakt het een stuk eenvoudiger om de juiste afweging te maken.


Scoren met uw domeinregistratie

Zodra alle zaken op orde zijn, haalt u volop voordeel uit een unieke naam voor uw webadres. Zoals de inschatting vooraf al voorspeelde, zal uw bedrijf een veel groter bereik halen dan vóór de registratie. Blijf dus altijd trouw aan uw identiteit, durf ook op te vallen tussen de rest en bewaar ten alle tijden uw respect tegenover andere sites. Als het mee zit en uw ideale naam is nog vrij, staat er weinig meer in de weg om u te registreren. Wanneer u ook nog eens verstandig omgaat met uw budget en profiteert van korting dan heeft u het mooi voor elkaar.